Kuih baulu, kuih tradisional yang evergreen, menjadi pilihan ramai sejak dulu-dulu lagi, di hidang sebagai kudapan ringan di waktu petang dan hidangan di musim-musim perayaaan dan majlis-majlis keraian. Banyak kuih-kuih tradisional yang telah di modenkan termasuklah kuih baulu ini, kalau dolu, kuih ini datang dengan adunan berperisa ros, vanila dan gula melaka tetapi sekarang ada bermacam versi kuih baulu antaranya berinti dengan lauk, jem,kaya,coklat,kacang dan sebagainya. Bagi yang ingin mencuba kelainan, bagaimana dengan yang ini ..
ada inti blueberry, strawberry, coklat ermm.. atau kaya pon boleh ..
tak suke sume intinya ?.. ermm... kalau begitu bagaimana yang tradisional saja ... tetap enak apalagi jika di makan panas-panas,,,
Tags
Kuih Muih
salam kak wan sedap nmpak bahulu berinti tu gebuu jek
ReplyDeletetapi kte click kat resipi tak dpt masuk la blank jek blog resipi tu huhuhu
ReplyDeleteliza@ kakwan da cuba tekan tadi.. ok je, emm.. mkin liza msuk trlalu awal kut hehe :P
ReplyDeletekak blog akak ni dah jadi cikgu saya ni,,, mesti nak tgok2 ada tak resipi baru n ur choc cheese tart marbeles la,,, saya sukaaaa
ReplyDeletesalam ramadhan kak wan. happy 1st anniversary ye utk blog akak. sedap nampak baulu berinti tu, budak2 mesti suka kan ;)
ReplyDeleteblog nieh puwn jd sifu saya dh!!heheh
ReplyDeletesume yg kak wan buat nmpak begitu menyelerakan...
nnt saya nk suba jge larh...!
terima kasih kerana berkongsi!!!
salam & slmat brpuasa, resepi bahulu tu x leh buka la lg akak...excited sgt nak wat nie...
ReplyDeletesalam & slmat brpuasa, resepi bahulu tu x leh buka la lg akak...excited sgt nak wat nie...
ReplyDeletesalam ramadhan kak wan. happy 1st anniversary ye utk blog akak. sedap nampak baulu berinti tu, budak2 mesti suka kan ;)
ReplyDelete