Bahan-Bahan Asas Resipi Citarasawan
*Ini merupakan posting yang lama, Bahan asas kakwan telah mempunyai kepelbagaian mengikut kehendak semasa yan…
Read more*Ini merupakan posting yang lama, Bahan asas kakwan telah mempunyai kepelbagaian mengikut kehendak semasa yan…
Read moreGandingan koko dan coklat lembut dan kenyal seakan kuih lapis. Size : Loyang 10" Harga : RM20.00 …
Read morePernah cuba kuih ni? kuih ni adalah kuih tradisional nyonya rasanya lemak masin dari adunan keladi, santan, r…
Read moreLembut dan lemak manis, diadun dari pati pandan dan santan seakan kuih tepung pelita beza adalah kaedah penye…
Read moreSelalu makan donat biasa jer... kali ni buat lain sikit campur pulut hitam nak tahu rasanya ... kenalah maka…
Read morePulut bakar tak sama dengan pulut panggang mungkin ada yang konfius... pulut ni rasanya manis dgn aroma bunga…
Read moreRasanya lembut dan sesuai untuk hidangan minum petang Resipi : Apam Pisang Gula Merah
Read moreAdunan tepung beras dan santan dan dilapisi hirisan pisang disetiap lapisannya.. waduhh!! Size : Loyang 10&q…
Read moreIni lagi satu kuih dari keledek.. tapi tak sama dgn talam keledek kerana di dimasak terus diatas api. Bahann…
Read moreYang ni adik beradik talam keledek orange cuma kak wan gunakan keledek ungu pula, kalau letak keladi jadi tal…
Read moreLapisan bawah dari pes keledek berwarna orange dan lapisan atas dari santan dan tepung beras. Kak wan tak le…
Read moreAgar-agar lapis kacang merah menjadi pilihan Anis sebagai pemberian kepada adiknya yang melangsungkan perka…
Read moreKoleh lemak asli Kelantan rasanya lemak manis.. Size : Loyang 10" Harga : RM18.00 Resipi : Koleh Lema…
Read moreKuih lapis yang diadun dari tepung kacang hijau, santan dan gula merah. Resipi : Kuih Lapis Kacang Hijau…
Read morePulut kuning yang digulung dengan serondeng daging atau boleh juga digulung dengan seaweeds lagi sedap. Resip…
Read moreBagi sesiapa yang baru nak belajar buat kuih tradisional baik mulakan dengan buat pengat dahulu sedap dan sen…
Read moreKuih talam bengkak ini lain sikit dari kuih-kuih talam yang lain dari segi kaedah penyediaannya kerana ia dim…
Read moreKombinasi cendol dan jagung manis di lapisan bawah dan gula merah di lapisan atas hhmm rasa seperti makan a…
Read moreKuih serimuka biasa hanya ada lapisan pulut dan santan saja tapi kak wan tambahkan pisang untuk menyedapkan…
Read moreKek berbentuk Frame ini Kak Wan buatkan istimewa untuk Abah dan Mak yang berkongsi hari lahir dalam bulan yan…
Read moreKuih Talam Suji mempunyai lapisan tepung suji dibawah dan lapisan gula merah diatasnya antara puluhan versi…
Read moreMasa ronda2 kat Kg Baru ari tu terjumpalah gerai yang jual kuih ni, kak wan pernah makan tapi tak tau pun apa…
Read moreMemang sodapp dimakan panas-panas tu pun kak wan dah kurangkan kandungan gulanya jadi kuih ni taklah manis sa…
Read moreKuih cara berlauk ni lebih kurang cara manis hanya intinya dari sambal daging dan sayuran rasa lemak dan p…
Read moreDoh untuk kuih chekmek molek boleh juga digunakan untuk membuat doh kuih keria dan cucur badak. Adunan dan …
Read moreKuih ketayap popular untuk hidangan pagi adunannya seperti lempeng atau roti jala dan kalau bosan dengan inti…
Read moreCubalah lempeng Peanut Butter ni anak-anak pasti suka.. Resipi : Lempeng Peanut Butter
Read moreRupa sama je dengan kuih lompang berlauk nyonya tapi adunan lompang ni rasanya lemak masin dan sedikit pedas …
Read moreKalau Kak Wan balik Kelantan selalu lah jumpa kuih ni tapi kalau kat KL ni jarang jumpa kecuali dalam bulan R…
Read more"My fav cake" ringkas dan senang dibuat dan paling penting sedap dimakan.. tak percaya? Kak Wan b…
Read moreMempunyai adunan kacang merah di bawah dan santan di bahagian atas. Rasanya lemak manis. Resipi : Kuih Tala…
Read moreKuih lompang ini kurang manis dan enak dihidang bersama sambal udang atau serondeng daging dan ikan. Sesuai…
Read moreRM12.00 (20 pcs) Selalunya ondeh-ondeh berwarna hijau dibuat dari tepung beras pulut putih dan pandan tapi ka…
Read moreRM12.00 (20pcs) Lagi satu jenis kuih apam kukus tapi kalau dibakar kuih ni akan jadi muffin adunannya pun sam…
Read moreSaiz Loyang 10" empat segi RM20.00 Nama kuih ni Laman Sari bukan Taming Sari yaa.. yang tu nama ker…
Read more