*Ini merupakan posting yang lama, Bahan asas kakwan telah mempunyai kepelbagaian mengikut kehendak semasa yang terbaik
Inilah bahan-bahan yang perlu ada dalam pembuatan kuih muih tempatan.. yang baru belajar buat kuih mungkin tak tahu bahan-bahan ni.. yang depan tu tepung hoen kwee, tepung beras teratai, santan kara, di belakang tepung kacang gemini dan tepung gandum.
Tags
Info Bahan Masakan
http://ondscene.blogspot.com/2010/01/suasana-menjijikkan-di-dalam-kilang.html
ReplyDeleteBukan nak menjatuhkan sesiapa, sekadar memberi info sekiranya Kak Wan tidak mengetahui perkara ini. Saya tidak pasti keadaan kilang itu sekarang bagaimana? Telah mendapat kelulusan semula atau tidak, kerana masih terdapat jenama keluaran kilang ini dipasaran hingga hari ini. Yang pasti saya tidak memilihnya lagi.
Ondscene.blogspot@mekasih kerana memberi info yg berguna ni kakwan sdri pon x tau krn tlh melihat logo halalnya mmg susah yer krn kita berpandukan logo halal nti kak wan akan sebarkan kpd yg belum tau...
ReplyDeleteBuat pengetahuan Kak Wan saya hanyalah pembaca setia Ondscene.blogspot saja. Info yg saya dapat saya kongsi dgn yg lain2 utk kebaikan bersama. Cam blog Kak wan ni, so many info & tips... I really love it....TQVM
ReplyDeleteAnonymous@mekasih byk2 yea, lps dpt info ni kakwan trus cari kilang Gemini 2 kat jln Ipoh,, mgkin dh kena warning nmp bersih sket tpi status halalnya msih diragui..
ReplyDeletekak wan nak tanya banyak resepi akak guna tepung red rose....tepung tu camna rupanya?
ReplyDeleteAnonymous@tpg red rose tu tepung cookies (tpg campuran) khas untuk biskut. setengah kedai melebelnya dng "cookies flour" setengahnya pula labelkan dgn red rose flour .. rupanya sama ngan tpg gandum biasa, tpg ni hnya ada di kedai bekalan bakery saja.. pasarya x der
ReplyDelete