Biskut Kacang Kuda / Chickpeas Cookies, biskut-biskut dari kekacang seperti ini memang sangat di gemari, rasanya sangat asli kaya dengan rasa kacang yang mewah, membuat nya juga sangat mudah, tidak perlu menggunakan mixer, memukul mentega atau menambah telur..
Seperti biskut-biskut berkacang yang lain pernah Kak Wan share di blog, asasnya sangat mudah, tepung kacang, minyak, gula dan tepung.. kali ini menggunakan tepung kacang kuda atau chickpeas, kebetulan tinggal sedikit tepung kacang kuda selepas membuat maruku tempohari dan ini pertama kali kak wan berekperiman dengan tepung kacang kuda,,
Keenakkan nya setanding dengan kacang hijau, kacang peas, kacang tanah, walnut yang telah kak wan sharekan resipi sebelumnya,, tepung kacang ini boleh di beli di pasaraya, jenama tepung kacang kuda Babas atau jenama lain juga boleh..
Biskut Kacang Kuda / Chickpeas Cookies