Biskut Mama Carey,,, tapi mama carey K1 ni guna manik hundred thousand sebagai hiasan,, biasa guna lorekan dari coklat cair,, tak kisahlah yerr semua tu part of decoration...
Layan resipi kukis pula yer.. tempahan biskut raya 2011 dah nak mula ni...
Tags
Biskut
salam kak wan.
ReplyDeletemaaf ye, saye nak tanye pasal biskut snow almond. terpaksa plak komen kat biskut mama carey nih.
saya cube buat biskut snow almond, buat biskut semuanye ok. part nk celup coklat tu saye ade mslh sket. saye masak coklat, cepat beno keras nye. saye letak minyak sayur, cepat juge keras nye. ade ape ape tips tak yg kak wan boleh kongsi? kak wan boleh balas ke emel saye, detolnadia@gmail.com. sayee tunguu :) time kaseh kak wann.
Nadiatul@coklat masakan hitam yg beku bleh dicairkan semula (double boil) elakan dri mengunakan minyak sebaliknya gunakan cocoa butter tuk mencairkannya. Jgn overboil, apbila coklat mencair bhgian bwahnya terus angkat dri api dan kacau hgga cair sepenuhnya hrp membantu ... sila baca d panduan mengenai coklat masakan.
ReplyDeleteNadiatul@coklat masakan hitam yg beku bleh dicairkan semula (double boil) elakan dri mengunakan minyak sebaliknya gunakan cocoa butter tuk mencairkannya. Jgn overboil, apbila coklat mencair bhgian bwahnya terus angkat dri api dan kacau hgga cair sepenuhnya hrp membantu ... sila baca d panduan mengenai coklat masakan.
ReplyDeletesalam kak wan.
ReplyDeletemaaf ye, saye nak tanye pasal biskut snow almond. terpaksa plak komen kat biskut mama carey nih.
saya cube buat biskut snow almond, buat biskut semuanye ok. part nk celup coklat tu saye ade mslh sket. saye masak coklat, cepat beno keras nye. saye letak minyak sayur, cepat juge keras nye. ade ape ape tips tak yg kak wan boleh kongsi? kak wan boleh balas ke emel saye, detolnadia@gmail.com. sayee tunguu :) time kaseh kak wann.