↑ Iklan, Promosi dan peraduan dipaparkan diatas


.

Wednesday, May 18, 2011

Biskut Mama Carey

....


Biskut Mama Carey,,, tapi mama carey K1 ni guna manik hundred thousand sebagai hiasan,, biasa guna lorekan dari coklat cair,, tak kisahlah yerr semua tu part of decoration...


Layan resipi kukis pula yer.. tempahan biskut raya 2011 dah nak mula ni...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Telah Berkata :

nadiatul farhana said...

salam kak wan.
maaf ye, saye nak tanye pasal biskut snow almond. terpaksa plak komen kat biskut mama carey nih.
saya cube buat biskut snow almond, buat biskut semuanye ok. part nk celup coklat tu saye ade mslh sket. saye masak coklat, cepat beno keras nye. saye letak minyak sayur, cepat juge keras nye. ade ape ape tips tak yg kak wan boleh kongsi? kak wan boleh balas ke emel saye, detolnadia@gmail.com. sayee tunguu :) time kaseh kak wann.

Kakwan (K1) - citarasawan said...

Nadiatul@coklat masakan hitam yg beku bleh dicairkan semula (double boil) elakan dri mengunakan minyak sebaliknya gunakan cocoa butter tuk mencairkannya. Jgn overboil, apbila coklat mencair bhgian bwahnya terus angkat dri api dan kacau hgga cair sepenuhnya hrp membantu ... sila baca d panduan mengenai coklat masakan.

Kakwan (K1) - citarasawan said...

Nadiatul@coklat masakan hitam yg beku bleh dicairkan semula (double boil) elakan dri mengunakan minyak sebaliknya gunakan cocoa butter tuk mencairkannya. Jgn overboil, apbila coklat mencair bhgian bwahnya terus angkat dri api dan kacau hgga cair sepenuhnya hrp membantu ... sila baca d panduan mengenai coklat masakan.

nadiatul farhana said...

salam kak wan.
maaf ye, saye nak tanye pasal biskut snow almond. terpaksa plak komen kat biskut mama carey nih.
saya cube buat biskut snow almond, buat biskut semuanye ok. part nk celup coklat tu saye ade mslh sket. saye masak coklat, cepat beno keras nye. saye letak minyak sayur, cepat juge keras nye. ade ape ape tips tak yg kak wan boleh kongsi? kak wan boleh balas ke emel saye, detolnadia@gmail.com. sayee tunguu :) time kaseh kak wann.

Post a Comment

---------------------
Komen ↓

###

Mereka juga handal! xD

My Cyber Friends

Busan? xD

Pss.. Busan? xD

Bosan tak? jom main NyanNyan game ,klik
Play!

DISLAIMER

Ehem ehem..DISCLAIMER

Sebarang penyalinan semula kedalam blog adalah dibenarkan dengan keizinan dan perlu menyatakan sumber yang diambil sebagai tanda penghargaan. Sebarang penerbitan secara bercetak untuk tujuan komersial adalah tidak dibenarkan melainkan mendapat kebenaran dari penulis.


Segala gambar dan teks yang ada didalam blog ini hasil daripada penulis blog citarasawan(kakwan) kecuali disertakan sumber yang diambil.


HakCipta Terpelihara




©Awesome'kan blog Bisnes anda di :

  ©Tempah blog bisnes anda di : .

^ Naik Atas