728x90 AdSpace

Hai, Apa khabar :D
Blogger Citarasawan
tempat kakwan berkongsi tips, idea dan tempahan
Friday, September 17, 2010

Rojak Buah-buahan / Malaysian Salad


Rojak buah-buahan boleh juga di kelaskan dalam salad buah-buahan mungkin berbeza sedikit dengan western salad kerana di hidang dengan sos yang manis dan pedas sesuai dengan selera Malaysian ...  memang sesuai sekali di hidang selepas hidangan menu utama.  Rasa masam manis buah-buahan dengan kuah rojak yang manis berkacang dan pedas boleh menghilangkan rasa mual selepas memakan makanan yang berat seperti nasi ... 

Antara buah-buahan tempatan yang sesuai untuk membuat rojak seperti nenas, belimbing, jambu batu, kedondong, sengkuang, timun, betik ...

 

enak di makan bersama kuahnya yang manis, pedas dan berkacang ...

Resipi :  Rojak Buah-buahan
...
Please enable JavaScript!
Sila hidupkan Javascript!