Kuih tradisi yang popular di bulan Ramadhan,,, sekali lihat seperti kuih baulu, adunan nekbat berbeza sedikit dari baulu kerana di adun dari tepung beras dan rasanya tawar. Kuih ini pula tidak boleh di makan terus dan perlu di sira dahulu sebelum di hidangkan, agak manis dan biasa di dapati ketika bulan puasa. Yang ini belum di sira lagi ...
Nape kuih baulu ni keras umi?
Ooops!,, yang ini bukan kuih baulu Nak ooi,, ... ini kuih nekbat,
dia ...
Oo,, Ooo.. macam tu ekk!
Tags
Kuih Muih
salam kak wan,,, aduhaii ssya takleh bkak blog resipi akak la kak,,,, asyik error jek.. nak buat lagi choc cheese tart tu resipi takdpt tgok plk huhuhu
ReplyDeletesalam k.wan...atie pon xpenah tgk kuih nekbat nie...sedap yer kak..
ReplyDeletelizajb@walaikumussalam, liza guna mozilla firefox rasanya sng sket nak buka, leh buka nti print resipi backup okei..
ReplyDeleteazatiesayang@azatie x penah tgk yea.. kat kl pon susah nk jumpa, klu ade pon pd bulan puasa jea.. kuih ni sedap penah makan buah tanjung rasanya lebih kurang camtulah!.. dtglah umah kakwan ader lgi ni.. :)
ReplyDeleteat last dpt buka kak,, tksih bebyk,, nak buat lagi ni choc cheese tart,, tu ari buat satu adun mcm tak puas plk heheheheh
ReplyDeleteSedap menu hari ini.. Jom sertai kempen 1 Blog 1 Bendera sempena kemerdekaan negara tercinta..
ReplyDeletesalam k.wan...atie pon xpenah tgk kuih nekbat nie...sedap yer kak..
ReplyDelete