Menyambut kedatangan Hari Raya Aidilfitri (◡‿◡✿)

Kepada yang pulang ke kampung halaman, sila pandu dengan cermat dan berhati-hati. kakwan mengucapkan ribuan terima kasih kepada pembaca blog kerana sudi datang mencuba resepi dan membuat tempahan. Terima kasih :)
Tuesday, June 01, 2010

Hum Cheem Paeng


Hum Cheem Paeng dan Char Kue atau Chakoi dalam bahasa menpunyai bahan asas yang sama, beza keduanya adalah hum cheem paeng mempunyai inti dan di bentuk bulat manakalah char kue tidak mempunyai inti dan berbentuk seperti stik.  Kedua-duanya sedap di hidang di waktu petang.

Hum Cheem Paeng kak wan ni kurang menjadi kerana agak "gemuk" dan kurang berongga, dah jadi macam roti goreng pulak!... Kuih hum cheem paeng dan char kue yang sempurna adalah tipis dan berongga di dalamnya... kena cuba lagi.

Resipi :  Hum Cheem Paeng

...