Rahimah@walaikumussalam chill cheesecake x cair sb dh dmasuk gelatin dlmnya,, pd suhu blik, klu dbiar lama ia akn lbih lmbut tpi x cair.. chill cheesecake mmg dhidang dingin baru sedapp..
tima kasih coz reply msg sy.. owh...x cair ke kak.. tp dlm 1/2 jam naper sy punya mencair ye pd suhu bilik. sy bubuh gelatin 1 1/2 sudu besar. air tu 150ml. silap tang mana ye kak. sy guna gelatin brand nona. ada apa2 tips X? tima kasih
Rahimah@aiyooo k1 x penah dengar cheese cake jdi cair .. Mungkin terlebih cecair kot whip cream tu pkul dulu x? Lps tu smpan petisejuk bgi set dulu x? Klu sume ikut tpi x mnjadi kmungkinan bhan yg dguna atau kaedahnya silap..
Rahimah@aiyooo k1 x penah dengar cheese cake jdi cair .. Mungkin terlebih cecair kot whip cream tu pkul dulu x? Lps tu smpan petisejuk bgi set dulu x? Klu sume ikut tpi x mnjadi kmungkinan bhan yg dguna atau kaedahnya silap..
tima kasih coz reply msg sy.. owh...x cair ke kak.. tp dlm 1/2 jam naper sy punya mencair ye pd suhu bilik. sy bubuh gelatin 1 1/2 sudu besar. air tu 150ml. silap tang mana ye kak. sy guna gelatin brand nona. ada apa2 tips X? tima kasih
Salam dinihari....
ReplyDeletekak cek dtg jenjalan kat sini tengok Chilled Peach Cheese cake...emmmm...sejuk rasa menelannya... :)
cik cek@esok cuti ganti hari buruh kann bolehlah try cheese cake ni... :)
ReplyDeleteassalamualaikum kak...
ReplyDeletesy dah cuba kek ni...mmg best..
sy nk tnya skit...kek ni klau biar lama kt luar dia akan cair ye...@sy salah teknik...minta nasihat
tima kasih share resepi kt sini...semoga akak sentiasa diberkati allah..
Rahimah@walaikumussalam chill cheesecake x cair sb dh dmasuk gelatin dlmnya,, pd suhu blik, klu dbiar lama ia akn lbih lmbut tpi x cair.. chill cheesecake mmg dhidang dingin baru sedapp..
ReplyDeletetima kasih coz reply msg sy..
ReplyDeleteowh...x cair ke kak.. tp dlm 1/2 jam naper sy punya mencair ye pd suhu bilik. sy bubuh gelatin 1 1/2 sudu besar. air tu 150ml. silap tang mana ye kak. sy guna gelatin brand nona. ada apa2 tips X? tima kasih
Rahimah@aiyooo k1 x penah dengar cheese cake jdi cair .. Mungkin terlebih cecair kot whip cream tu pkul dulu x? Lps tu smpan petisejuk bgi set dulu x? Klu sume ikut tpi x mnjadi kmungkinan bhan yg dguna atau kaedahnya silap..
ReplyDeleteRahimah@aiyooo k1 x penah dengar cheese cake jdi cair .. Mungkin terlebih cecair kot whip cream tu pkul dulu x? Lps tu smpan petisejuk bgi set dulu x? Klu sume ikut tpi x mnjadi kmungkinan bhan yg dguna atau kaedahnya silap..
ReplyDeletetima kasih coz reply msg sy..
ReplyDeleteowh...x cair ke kak.. tp dlm 1/2 jam naper sy punya mencair ye pd suhu bilik. sy bubuh gelatin 1 1/2 sudu besar. air tu 150ml. silap tang mana ye kak. sy guna gelatin brand nona. ada apa2 tips X? tima kasih
sedapnyer....
ReplyDelete