Wednesday, June 20, 2018

Biskut Semperit Susu Dahlia



Biskut Semperit Susu Dahlia, biskut dulu-dulu sehingga sekarang tetap di minati,, cair di mulut dan menghilang tanpa sempat di kunyah :D  Resipi biskut Semperit telah banyak di pelbagaikan ada yang di bentuk seperti ulat beluncas, di terap dengan acuan dan di tekan dengan acuan semperit seperti asalnya.  Adunannya menggunakan tepung kastard dan tepung jagung yang wangi dan beraroma bila di bakar, mudah mencair di mulut ..

Sem pe ritt (Sam pai peritt .. ) jari menekan kuih ni agaknya itu lah nama yang di beri kat biskut semperit ni kann.. mana tak peritnya asyik dok tekan2 sampai kematu jari kalau buat beratus biji mau tak cramp jari.. tapi kak wan lebih suka bentuk bunga dahlia ini tambahan pula dengan potongan ceri di tengahnya sebagai penyeri ,,
Biskut Semperit Susu Dahlia

...