Menyambut kedatangan Hari Raya Aidilfitri (◡‿◡✿)

Kepada yang pulang ke kampung halaman, sila pandu dengan cermat dan berhati-hati. kakwan mengucapkan ribuan terima kasih kepada pembaca blog kerana sudi datang mencuba resepi dan membuat tempahan. Terima kasih :)
Wednesday, January 18, 2017

Talam Kentang Berlauk



Talam Kentang Berlauk, beralih dari kuih manis ke kuih-kuih yang lebih pedas, berempah, lemak dan masin.  Sesuai untuk selera yang tidak suka pada kuih-kuih yang manis.

Untuk kuih kuih sebegini, kombinasi ubi kentang dan inti udang kering sangat serasi, juga boleh di gantikan dengan apa saja inti yang di masak pedas seperti daging cincang atau ayam, isi udang segar atau isi ketam dan sotong, bagi vegetarian pula, inti boleh menggunakan sayuran-sayuran jeruk yang masin dan pedas..

Talam Kentang Berlauk
...