Thursday, July 14, 2016

Pulut Kuning Raikan Hari Bapa - PM Najib Tun RazakPulut Kuning Raikan Hari Bapa - PM Najib Tun Razak 23hb Jun lalu, terdiri dari satu pulut bersaiz besar 14in dan 4 biji bersaiz sederhana 8inci.  Mulanya K1 teragak dan menolak untuk menerima tempahan saat akhir ini, kebetulan majlis di adakan pada bulan puasa dan mengambil tempahan dari VVIP perlukan masa dan ketelitian.  Atas kepercayaan pelangan Setiakawan PM kerana sebelumnya K1 pernah menyediakan pulut kuning untuk PM jugak 2 tahun lepas, akhirnya K1 menerima tempahan tersebut.

Oleh kerana kesuntukan masa, K1 telah melakukan kesilapan yang tak sepatutnya iaitu tertinggal ucapan Selamat Hari Bapa menggunakan fondant pada pulut kuning tersebut.  Ini insiden yang agak memalukan jugak terutama ianya untuk di beri kepada pembesar negara.  Adoyai tak kan ku ulangi lagi, hu hu hu :( 

Bagaimanapun K1 anggap ia sebagai pengajaran dan akan lebih berhati-hati dan teliti di masa akan datang :)  Terima kasih kepada Setiakawan PM Najib atas kepercayaan..
...