Menyambut kedatangan Hari Raya Aidilfitri (◡‿◡✿)

Kepada yang pulang ke kampung halaman, sila pandu dengan cermat dan berhati-hati. kakwan mengucapkan ribuan terima kasih kepada pembaca blog kerana sudi datang mencuba resepi dan membuat tempahan. Terima kasih :)
Monday, April 15, 2013

Palmiers / Biskut Telinga Gajah


Palmiers / Biskut Telinga Gajah,, pernah cuba palmiers tak?  rupakan seperti pokok palma atau elephant ear (telinga gajah) apa saja panggilannya puff pastri ni memang senang membuatnya rasanya pula sangatlah ranggup terutama bila di keluar dari oven.. kalau dah kunyah satu erm memang tak leh nak berenti mengunyah!
Palmiers di buat dari pastri puff, ringan dan ranggup di tambah dengan keenakan gula perang dan kayu manis, menggunakan gula pasir atau gula berwarna pun boleh, palmiers akan lebih menarik dengan lapisan gula yang berwarna.. K1 akan buatnya di lain kali..
Resipi :  Palmiers / Biskut Telinga Gajah
...