728x90 AdSpace

  • Latest News

    Tuesday, May 1, 2012

    Tapai Pulut Hitam dan Tapai Pulut Putih

    Tapai pulut hitam dan putih, pulut yang di kukus dan di tapai dengan ragi tempatan.  Secara tradisional di bungkus di dalam daun pisang atau daun getah untuk membangkitkan aromanya..  Kemudian di peram hingga terbit baunya yang manis..
    Sedap :P gandingan pulut hitam dan putih.. Tapai Pulut Hitam
    Tidak terhad, selain enak di makan begitu saja, sesuai sekali dalam ramuan pencuci mulut seperti puding, mousse, aiscream, minuman dan kuih muih..

    Resipi :  Tapai Pulut Hitam
    Resipi :  Tapai Pulut Putih
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tapai Pulut Hitam dan Tapai Pulut Putih Rating: 5 Reviewed By: Kakwan (K1) - citarasawan
    Scroll to Top