728x90 AdSpace

Hai, Apa khabar :D
Blogger Citarasawan
tempat kakwan berkongsi tips, idea dan tempahan
Sunday, December 12, 2010

Kek Gula Hangus (Kek Sarang Lebah/Semut) / Honeycomb Cake


Kek Gula Hangus (Kek Sarang Lebah/Semut) / Honeycomb Cake, kek yang senang disediakan dengan bahan-bahan yang mudah didapati, diperbuat dari karamel (gula hangus) diadun dengan susu pekat manis, resipi yang mudah ini menghasilkan kek yang cukup enak dan spongy.

Keistimewaan kek ini adalah rasa gula hangus yang pahit manis dan tekstur kek yang kenyal dan berpori-pori membuatnya tak jemu di makan.  Kek ini akan di anggap tidak menjadi jika teksturnya seperti kek  mentega dan tidak berpori-pori erm.. pernah jadi macam tu tak? bukan salah resipi tapi dah salah teknik daa ..

Seingat kakwan kek ini juga dikenali sebagai baulu sepang  dan resipinya tidak pernah berubah sejak dari dulu, ramai yang menggunakan resipi yang sama kerana ia cukup sempurna dan tidak perlu lagi di ubahsuai  ..

...
Please enable JavaScript!
Sila hidupkan Javascript!