↑ Iklan, Promosi dan peraduan dipaparkan diatas


.

Monday, September 6, 2010

Peralatan Membuat Kek Lapis

....

Peralatan Membuat Kek Lapis


Ketuhar / Oven
Gunakan ketuhar elektrik jenis konvensional (conventional oven) yang mempunyai fungsi gril api atas dan bawah.  Kek ini di bakar selapis demi selapis dan lebih menggunakan api atas (gril).


Ketuhar yang mempunyai api bawah saja tidak sesuai di gunakan seperti ketuhar jenis gas, begitu juga dengan ketuhar gelombang mikro (microwave oven).

Pengadun
Pengadun berkuasa tinggi (Heavy Duty Mixer), seperti Kithen Aid, Kenwood Chef,  mempunyai lebih kuasa dan mengadun kek dengan baik dan cepat, menggunakan pengadun tangan (Hand mixer) juga boleh tetapi agak lambat dan hasilnya juga kurang memuaskan.


Pengukus
Jika membuat kek lapis yang di kukus, carilah pengukus yang lebih besar bersaiz 11 inci atau lebih yang boleh memuatkan loyang 8" atau 9". 


Lain-lain Peralatan
Lain-lain peralatan yang perlu ada seperti loyang, alat pemotong, senduk kayu, alat penekan kekPenekan Kek


Loyang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment

---------------------
Komen ↓

###

Mereka juga handal! xD

My Cyber Friends

Busan? xD

Pss.. Busan? xD

Bosan tak? jom main NyanNyan game ,klik
Play!

Mainacakes

DISLAIMER

Ehem ehem..DISCLAIMER

Sebarang penyalinan semula kedalam blog adalah dibenarkan dengan keizinan dan perlu menyatakan sumber yang diambil sebagai tanda penghargaan. Sebarang penerbitan secara bercetak untuk tujuan komersial adalah tidak dibenarkan melainkan mendapat kebenaran dari penulis.


Segala gambar dan teks yang ada didalam blog ini hasil daripada penulis blog citarasawan(kakwan) kecuali disertakan sumber yang diambil.


HakCipta Terpelihara
©Awesome'kan blog Bisnes anda di :

  ©Tempah blog bisnes anda di : .

^ Naik Atas