728x90 AdSpace

Hai, Apa khabar :D
Blogger Citarasawan
tempat kakwan berkongsi tips, idea dan tempahan
Friday, July 16, 2010

Tutorial, Macam mana nak print resipi di ResipiCitarasawan




Emm... mungkin ada yang tak tahu bagaimana mahu print dan save kan resipi dalam bentuk document(PDF) , sekarang kakwan nak ajar sikit bagaimana nak buat macam tu..

Pertama sila cari resipi pilihan di ResipiCitarasawan(RC)

Apabila sudah dapat, anda akan  melihat ikon kecil yang cumel diatas post.

jika itu adalah resipi yang anda cari, segeralah menekan butang print jika ingin menyalin resipi itu..
waaah... dah boleh buat ebook sendiri nie,hehe tapi kakwan tak minta apa-apa pun daripada kawan-kawan semua untuk menyalin atau print resipi tu. Iainya semua iklas daripada kakwan, semuanya kakwan yang taip sendiri.

Dan berharap dapat memanfaatkan sepenuhnya, tinggalkan kredit kepada kakwan sekiranya anda menyokong apa yang kakwan buat demi kebaikkan bersama :P

Kalau tak jelas bagaimana sila lihat gambar dibawah..


Klik utk besarkan



Dekat RC tu memang ada banyak butang, rajin2 la klik hehe.
kalau nak submit resipi boleh rujuk disini > Link

Terima Kasih..

Tutorial dan sumbangan daripada seniaku.com , terima kasih
...
Please enable JavaScript!
Sila hidupkan Javascript!